Odmiana pochodzenia polskiego. Jesienna dojrzewa w połowie wrzesnia. W okres owocowania wchodzą w 2 roku po posadzeniu. Owoce są średniej wielkości ich skórka jest mocna zielona w miarę dojrzewania staje się słomkowożółta. h h Materiał szkółkarski…
Odmiana pochodzenia polskiego. Jesienna dojrzewa w połowie wrzesnia. W okres owocowania wchodzą w 2 roku po posadzeniu. Owoce są średniej wielkości ich skórka jest mocna zielona w miarę dojrzewania staje się słomkowożółta
Odmiana pochodzenia francuskiego. Skórka owoców cieka, zielono-żołta, pokryta prążkowanym rumieńcem barwy czerwono-pomarańczowej. Dojrzałość zbiorczą owoce osiągają w połowie września. Do spożycia nadają się od listopada. Odmiana wyraźnie amatorska.
Odmiana pochodzenia francuskiego. Skórka owoców cieka, zielono-żołta, pokryta prążkowanym rumieńcem barwy czerwono-pomarańczowej. Dojrzałość zbiorczą owoce osiągają w połowie września. Do spożycia nadają się od listopada. Odmiana wyraźnie amatorska.
Odmiana pochodzenia francuskiego. Skórka owoców dosc gruba zielonkawa z żółtym odcieniem. Na nielicznych owocach występuje słaby rozmyty pomarańczowy rumieniec. Duze owoce osiągają dojrzałość zbiorcza w ostatnich dniach sierpnia drobne w kilkanaście dni później
Odmiana pochodzenia kanadyjskiego. Jesienna, dojrzewa w Polowie wrzesnia, owoc duzy, kulisty z lekko stożkowaty, skórka gładka błyszcząca czerwona miąższ zielonkawo-kremowy. h h Materiał szkółkarski który wysyłamy, jest w I gatunku Na…
Odmiana pochodzi przypuszczalnie z Holandii. Skórka owoców cienka jasno-zółta dojrzewając przechodzi w zielonawo-zółtą pokryta prawie całkowicie brunatno karminowym rumiencem często z odcieniem buraczkowym.
Prawdopodobnie białoruska odmiana. Owoce są średniej wielkości, kuliste. Skórka zielono-żółta pokryta pięknym paskowanym rumieńcem. Miąższ zaróżowiony, z biegiem dojrzewania owocu prawie w pełni różowy, kruchy, soczysty, lekko aromatyczny, wybitnie słodki, bardzo smaczny. Dojrzałosc zbiorczą osiąga w sierpniu. Odporna na parcha i choroby grzybowe
Owoce bardzo duże kuliste lub kulisto-stożkowe, o trochę nieregularnym kształcie z delikatnym żebrowaniem części przykielichowej. Skórka gładka, zielonkawa, owoce pozostawione na drzewie przebarwiają się na złocisty kolor. Miąższ kremowy z zielonkawym odcieniem, jędrny i soczysty, smaczny. Owocuje wcześnie, plonuje corocznie. Dojrzewania- polowa października.
Owoce bardzo duże kuliste lub kulisto-stożkowe, o trochę nieregularnym kształcie z delikatnym żebrowaniem części przykielichowej. Skórka gładka, zielonkawa, owoce pozostawione na drzewie przebarwiają się na złocisty kolor. Miąższ kremowy z zielonkawym odcieniem, jędrny i soczysty, smaczny. Owocuje wcześnie, plonuje corocznie. Dojrzewania- polowa października.
Odmiana niezwykle wytrzymała na mróz i mało wrażliwa na choroby. Wzrost drzewa dość silny. Owoce średniej wielkości o grubej skórce w większości pokrytej czerwonokarminowymrumieńcem. Miąższ biały, soczysty, słodko-winny, dość aromatyczny i smaczny. Zbiór owoców w połowie sierpnia.
Odmiana pochodząca z krajów nadbałtyckich. Wczesna dojrzewa w II połowie lipca owocśredniej wielkości o zróżnicowanym kształcie najczęściej stożkowatym żebrowanym skórka gładka cienka sucha jasnozielonkawo zółta miąższ zielonkawo-biały
Odmiana pochodząca z krajów nadbałtyckich. Wczesna dojrzewa w II połowie lipca owocśredniej wielkości o zróżnicowanym kształcie najczęściej stożkowatym żebrowanym skórka gładka cienka sucha jasnozielonkawo zółta miąższ zielonkawo-biały
Owoce sredniej wielkosci jasnozielonkawe z pełni dojrzewania białe najczesniej stozkowate lekko zebrowane. Skórka gładka cienka i sucha szypułka cienka sługa i często wygięta. Miąższ bardzo delikatny aromatyczny kwaskowaty zielonkawobiały