Jedna z najcenniejszych odmian deserowych. Owoce średniej wielkości, o wadze 90-130 g, pokryte w większości jasnoczerwonymrumieńcem. Miąższ żółty, słodko-kwaskowaty, w większości odchodzący od pestki. Konieczne przerzedzanie zawiązków. Zbiór: początek VIII. Odmiana dostatecznie wytrzymała na niskie temperatury. Najlepsza podkładka - brzoskwinia mandżurska, a na żyźniejszych glebach Syberian C
Polska odmiana deserowa. Owoce duże (100-160g), owalne, o ciemnożółtej skórce z czerwonym rumieńcem. Miąższ żółtokremowy, soczysty, dobrze odchodzący od pestki. Owoce dojrzewają pod koniec VIII. Odmiana wytrzymała na mróz, pąki średnio wrażliwe na przymrozki. Najlepsza podkładka - brzoskwinia mandżurska, a na żyźniejszych glebach Syberian C.
Odmiana owocuje obficie. Owoce duże, o wadze 100-160 g, kuliste, o złocistożółtej skórce z jaskrawoczerwonym rumieńcem pokrywającym większość powierzchni owocu. Miąższ jędrny, z czerwonymi smugami przy pestce, bardzo soczysty, dobrze odchodzący od pestki. Zbiór w drugiej połowie VIII. Odmiana średnio wytrzymała na mróz, kwiaty średnio wrażliwe na przymrozki. Najlepsza podkładka - brzoskwinia mandżurska, a na żyźniejszych glebach Syberian C.
Odmiana deserowa. Owoce średniej wielkości, o wadze 90-130 g, kuliste, zielonopomarańczowe z czerwonym rumieńcem pokrywającym około połowy powierzchni owocu. Miąższ średnio zwięzły, dobrze oddziela się od pestki. Zbiór owoców w połowie VIII. Odmiana wytrzymała na mróz. Jest to najmniej zawodna w uprawie odmiana brzoskwini.
Odmiana deserowa o słodkim lekko aromatycznym miąższu. Dojrzewa pod koniec VII. Wzrost silny. W okresie owocowania wchodzi wczesnie, owocuje obficie, corocznie
Do odmian o żółtych owocach i późnym terminie dojrzewania ‘Drogana Żółta’. Ich drzewa są wytrzymałe na i mało podatne na choroby. Plonują one zwykle obficie i regularnie. Owoce dojrzewają w drugiej połowie lipca i osiągają 6-7 g Drogana Żółta. Ich miąższ jest dość jędrny, słodki, czasami z delikatną goryczką, smaczny. Niestety, podobnie jak owoce większości odmian o żółtej barwie skórki, są one podatne na pękanie i odgniecenia.
Skróka owoców purpurowo-czerwona delikatnie marmurowa lśniąca w pełnej dojrzałości prawie czarna. Dojrzałość zbiorczą owoce osiągają w trzecim tygodniu dojrzewania czereśni. Odmiana przydatna do nasadzen towarowych a także ogródów działkowych.
Skórka owoców czerwona a w pełnej dojrzałości ciemno-czerwona błyszcząca. Przydatna do uprawy towarowej jak i amatorskiej. Owoce mają atrakcyjny wygląd, sa mało podatne na pękanie dobrze znosza transport
Odmiana niemiecka. Skórka owoców czerwona a w pełnej dojrzałości ciemno-czerwona błyszcząca. Owoce dojrzewają w siódmym tygodniu dojrzewania czereśni. Przydatna do uprawy towarowej jak i amatorskiej. Owoce mają atrakcyjny wygląd, sa mało podatne na pękanie dobrze znosza transport
odmiana silnie rosnąca, plenna, dojrzewająca pod koniec czerwca i na początku lipca. Owoce duże, ciemnoczerwone, średnio smaczne, ale mało podatne na pękanie. Drzewa odporne na mróz i choroby.
Odmiana Kanadyjska. Skróka owoców jasno-zółta pokryta żywym karmoniowym rumiencem który obejmuje ponad 75% powierzchni. Owoce dojrzewają przewaznie w pierwszej dekadzie lipca. Odmiana deserowa i przetwórcza, przydatna do intensywnych sadów czereśniowych oraz nasadzen amatorskich.
Stara odmiana francuska. Skórka owoców gładka, zielono-żólta, matowa lub lekko błyszcząca, zbardzo słabym, pomarańczowym rumieńcem. Dojrzałość zbiorczą owoce osiągają w pierwszej połowie października, a konsumpcyjną w listopadzie. Odmiana wybitnie deserowa, bardzo smaczna. Bardzo ceniona w ogrodach przydomowych i działkowych.
Odmiana angielska. Skórka owoców gładka, bez połysku, zielona po dojrzeniu zmienia się na zielono-żółtą. Od strony kielicha charakterystyczne silne, złoto-brązowe ordzawienie. Owoce zbiera się w drugiej połowie września. Odmiana deserowa o dużej plenności i regularności owocowania
Stara odmiana francuska. Skórka owoców średniej grubości, krucha, lekko błyszcząca, zielonkawo-zółta z lekkim czerwono-pomaranczowym, rozmyto paskowanym rumieńcem. Owoce zbiera się na kilka dni przed całkowitym dojrzewaniem, najczęściej w połowie lub w ostatniej dekadzie lipca. Odmiana cenionagłownie za wczesność dojrzewania owoców oraz odporność na parach.
Odmiana pochodząca z francji. Skórka owocu gruba, gładka, jasnozielona, po osiągnięciu dojrzałości konsumpcyjnej złocista, niekiedy od strony nasłonecznionej z delikatnym pakowatym, karminowym rumiencem. Odmiana zimowa wczesnie wchodząca w okres owocowania. Nadaje się do spożycia w stanie Świerzym i na przetwory, zwłasza susz
Są zawsze włączone, ponieważ umożliwiają podstawowe działanie strony. Są to między innymi pliki cookie pozwalające pamiętać użytkownika w ciągu jednej sesji lub, zależnie od wybranych opcji, z sesji na sesję. Ich zadaniem jest umożliwienie działania koszyka i procesu realizacji zamówienia, a także pomoc w rozwiązywaniu problemów z zabezpieczeniami i w przestrzeganiu przepisów.
Pliki cookie funkcjonalne pomagają nam poprawiać efektywność prowadzonych działań marketingowych oraz dostosowywać je do Twoich potrzeb i preferencji np. poprzez zapamiętanie wszelkich wyborów dokonywanych na stronach.
Pliki analityczne cookie pomagają właścicielowi sklepu zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzi w interakcję ze sklepem, poprzez anonimowe zbieranie i raportowanie informacji. Ten rodzaj cookies pozwala nam mierzyć ilość wizyt i zbierać informacje o źródłach ruchu, dzięki czemu możemy poprawić działanie naszej strony.
Pliki cookie reklamowe służą do promowania niektórych usług, artykułów lub wydarzeń. W tym celu możemy wykorzystywać reklamy, które wyświetlają się w innych serwisach internetowych. Celem jest aby wiadomości reklamowe były bardziej trafne oraz dostosowane do Twoich preferencji. Cookies zapobiegają też ponownemu pojawianiu się tych samych reklam. Reklamy te służą wyłącznie do informowania o prowadzonych działaniach naszego sklepu internetowego.
ZATWIERDZAM
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.